Adli Tıp Kurumu; 8 İhtisas Kurulu, 7 İhtisas Dairesi ve İstanbul’daki Şube müdürlüklerinden oluşan merkez teşkilatı, Ankara, İzmir, Bursa, Adana, Antalya, Erzurum, Trabzon, Diyarbakır Adli Tıp Grup Başkanlıkları ve diğer tüm illerde Adli Tıp Şube Müdürlüklerinden oluşan taşra teşkilatı yapılanmasına sahip olup sayılan tüm birimlerde adli tıp uzmanları çalıştırmaktadır. Bu birimlerde otopsi yardımcılığı iş kolu, adli tıp uzmanlarının otopsi yaparken, örnek alırken ve örnekleri laboratuvarlara iletirken önemli destek kollarından birisidir. Merkez teşkilatı ve Grup Başkanlıklarının dışında şube müdürlüklerinin büyük çoğunluğunda da otopsi yapılmaktadır. Bu otopsiler kimi şube müdürlüklerinde kendi binalarında kimi şube müdürlüklerinde ise devlet hastanesi ya da üniversite hastanesinin morgunda yapılmaktadır. Bu birimlerde de otopsi yardımcıları önemli bir rol üstlenmektedir. Özellikle Sağlık Bilimleri Üniversitesi Otopsi Yardımcılığı Programı’nda eğitim öğretim gören öğrenciler otopsi alanında oldukça nitelikli ve vaka üzerinden ayrıntılı eğitim alma şansı bulmaktadır.
Otopsi Yardımcılığı Programında 1 Dr. Öğr. Üyesi ve 1 Öğretim Görevlisi olmak üzere kadrolu 2 öğretim elemanı vardır. Programın hazırlık sınıfı bulunmamaktadır.
Öğrenciler uygulama eğitimlerini İstanbul Adli Tıp Kurumu’nda almaktadırlar.
Otopsi Yardımcılığı Programı öğrencileri 2. yarıyıl sonunda Staj Eğitim Komisyonu’nun belirlediği tarihlerde zorunlu yaz stajlarını Adli Tıp Kurumları ya da Sağlık Bakanlığına bağlı Uygulama ve Araştırma Hastaneleri'nin ilgili bölümlerinde yapmaktadırlar.
Bu programdan mezun olanlar, sağlık personeli olarak kamu ve özel sektördeki hastanelerde, Adli Tıp Anabilim Dallarında, Adli Tıp Enstitüleri, Adli Tıp Kurum ve buna bağlı Grup Başkanlıkları, Şube Müdürlükleri ile Adliyelerde çalışabileceklerdir.
Program hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.