İçinde bulunduğumuz yüzyıl bilim dünyasında beyin yüz yılı olarak tanımlanmaktadır. Sinir sisteminin karmaşık ve hayret uyandıran yapısı bu konudaki çalışmalara ağırlık verilmesine sebep olmuştur. Artan araştırmalar ve keşifler sonucunda toplumda sıklıkla görülen sinir sistemi hastalıklarının teşhis ve tedavisinde ilerlemeler kaydedilmektedir. Elektronörofizyoloji programı, beyindeki bilişsel ve davranışsal fonksiyonların analizi ve bu fonksiyonların bozulmasıyla ortaya çıkan hastalıkların tespiti için gerekli olan nörofizyolojik yöntemlerin (EEG, EMG vb.) kullanılmasında uzman hekimlerin denetiminde çalışabilecek elemanları yetiştirmeyi amaçlamaktadır.
Tam zamanlı, örgün eğitim verilen programımızda mevcut 2 adet öğretim elemanı bulunmaktadır. Eğitim öncesinde herhangi bir hazırlık programı öngörülmemekte ve eğitim süresi 4 dönemdir.
Elektronörofizyoloji laboratuvarında, merkezi ve periferik sinir sistemi fonksiyonel araştırmaları ve hastalıkları tanısında kullanılan Elektroensefalaografi (EEG), Video EEG, Elektronöromiyografi (ENMG), Uyandırılmış potansiyeller gibi inceleme yöntemleri ve bu yöntemlerde kullanılan teknik donanım ile cihaz bilgileri uygulamalı öğrenilmektedir. Öğrenciler meslek hayatlarında karşılaşabileceği senaryoları alanının uzmanı öğretim elemanlarının gözetiminde gerçekleştirme imkânı bulmaktadır.
Öğrenciler öğrendikleri bilgileri sahada görme, gözlem yapma ve mesleki tecrübelerini başlatabilmek adına hastane uygulamalarına gönderilmektedir. Bir yaz stajı, 3 dönem de dönem içi hastane uygulaması şeklinde gerçekleştirilen staj programları Elektronörofizyoloji teknikerliği yolunda adaylarımıza büyük katkı sağlamaktadır.
Elektronörofizyoloji programı mezunları hastanelerin EEG-EMG laboratuvarlarında, uyku kliniklerinde çalışma imkânı bulabilmektedir.
Programımız öğrencilerine sağladığı özel bir burs imkânı bulunmamaktadır. Öğrencinin gelir durumuna göre Kredi Yurtlar Kurumunun verdiği burs ve öğrenim kredilerinden faydalanılabilir.
Program hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.