
Tıbbi Görüntüleme Teknikleri Önlisans Programı’nın amacı: güncel bilgi ve beceri ile donanmış, tıbbi görüntüleme teknolojilerini etkin olarak kullanabilen, radyasyondan korunma kurallarını bilen ve uygulayan, analitik düşünme ve sorun çözme becerisi gelişmiş, kültürel birikime ve iletişim becerisine sahip, çalışma süresince iş sağlığı ve çalışan güvenliğine ve insan sağlığı ve etik değerlere önem veren Tıbbi Görüntüleme Teknikeri yetiştirmektir.
Tıbbi Görüntüleme Teknikleri Programı; Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonucu elde edilen Temel Yeterlilik Testi (TYT) puan türüne göre öğrenci alır.
İki yıllık eğitimini tamamlayarak mezun olanlar, Ön Lisans derecesine sahip olurlar.
Tıbbi Görüntüleme Teknikerleri, resmi ve özel sağlık kuruluşlarının Radyoloji Bölümlerinde, nöroloji, pediatri, göğüs hastalıkları ve fizyoloji uzmanının gözetimi ve denetiminde çalışabilirler. Tıbbi Görüntüleme Teknikerleri, aynı zamanda Avrupa Birliği projelerinde ve ulusal projelerde de görev alabilmektedirler. Ayrıca üniversitelerde yurtiçi ve yurtdışı destekli yapılan bilimsel araştırmalarda sağlık teknisyeni olarak çalışabilirler.
Mezunlar ayrıca Meslek Yüksekokulları ve Açık Öğretim Ön Lisans mezunlarının lisans öğrenimine devamları hakkında yönetmelik hükümlerinden yararlanarak alanlarında kontenjan açıldığı takdirde dikey geçiş sınavı (DGS) ile lisans programlarına kayıt hakkı kazanabilirler.
Program hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.