
Sağlık sektörümüz ve buna bağlı olarakta Sağlık Turizminin gelişmesi ile birlikte ülkemiz diğer ülkelerle rekabet edebilmektedir. Bu rekabet ortamında gerek fiyat gerekse verilen sağlık hizmeti kalitesindeki artışla birlikte sağlık sektörünün ülkemiz için önemi her geçen gün artmaktadır. Bu nedenle sağlık sektöründe hem diğer ülkelerle rekabet edebilmek hemde başta kendi ülkemizdeki hastalara ve devamında yurt dışından gelen hastalara daha kaliteli hizmet verebilmek ve insan kaynaklı hataları sıfır hata boyutuna indirebilmek amacıyla sağlık insan gücü yetiştirilmesi büyük önem arz etmektedir. Bu amaca ulaşabilmek için sağlık kurumları işletmeciliğinin her boyutunda yer alacak (işletmecilik, idari, insan kaynakları, muhasebe-finans ve yönetim gibi) kaliteli, meslek etiği ve yasal mevzuata hakim sağlık profesyonelleri yetiştirilmesi gerekmektedir. Bu programın amacı; kamu ve özel sağlık kurum ve kuruluşlarının ihtiyacı olan idari ve yönetime ait olan faaliyetleri yürütecek nitelikli insan kaynağını yetiştirmektir.
Sağlık Kurumları İşletmeciliği Programı; Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonucu elde edilen Temel Yeterlilik Testi (TYT) puan türüne göre öğrenci alır.
İki yıllık eğitimini tamamlayarak mezun olanlar, Ön Lisans derecesine sahip olurlar.
Sağlık Kurumları İşletmeciliği mezunları T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan KPSS (Kamu Personei Seçme Sınavı) sonrası aldıkları sınav puanı,aranan şartları taşımaları ve kadro açılması halinde, Kamu kurum ve kuruluşlarının bazı kadro ve pozisyonlarına, “Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik” hükümleri uyarınca ÖSYM tarafından Kamu kurum ve kuruluşlarına yerleştirme yapılarak kamuda sağlık hizmetleri alanında çalışabilmektedirler. Ayrıca Üniversite ve Vakıf Hastaneleri, Özel Hastaneler başta olmak üzere sağlık hizmeti veren diğer kurum ve kuruluşlarda çalışabilmektedirler.
Mezunlar ayrıca Meslek Yüksekokulları ve Açık Öğretim Ön lisans Mezunlarının Lisans Öğrenimine Devamları Hakkında Yönetmelik hükümlerinden yararlanarak alanlarında kontenjan açıldığı ve başvuruda aranan şartları taşımaları halinde Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile İşletme, İşletme Yönetimi, Sağlık İdaresi ve Sağlık Yönetimi lisans programlarına kayıt hakkı kazanabilirler.
Program hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.