
Diş hekimi tarafından planlanan tedavi şekline göre sabit protez, hareketli parsiyel protez, total protez, implant üstü protezler, ortodontik aparey ve çene-yüz protezlerinin laboratuar aşamalarını yapabilen, sterilizasyon ve dezenfeksiyon kurallarını bilen, pratik ve teorik donanıma sahip diş protez ekibinin içinde yer alan sorumlu ve yeterli diş protez teknikeri yetiştirmektir. Diş protezinde kullanılan tüm malzemelerin hazırlanmasını ve kullanılmasını sağlayabilecek, gerektiğinde tamirini yapabilecek bütün diş protez ekiplerinde doğrudan yer alabilecek, diş hekimini protez konusunda asiste edebilecek, pratik ve teorik donanıma sahip diş protez teknikerinii yetiştirmektir.
Diş Protez Teknolojisi Programı; Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonucu elde edilen Temel Yeterlilik Testi (TYT) puan türüne göre öğrenci alır.
İki yıllık eğitimini tamamlayarak mezun olanlar, Ön Lisans derecesine sahip olurlar.
Programdan mezun olanlar, kamu ve özel sektörde yer alan sağlık kurum ve kuruluşları bünyesinde bulunan ‘’Diş Protez Labaratuarlarında’’ “Diş Protez Teknikeri” olarak çalışabilirler. Mezun öğrenciler kendilerine ait özel işletmeler açabilmektedirler, Sağlık Bakanlığı'na bağlı hastanelerde ve üniversitelerin Diş Hekimliği Fakültelerinde yer alan protez ve ortodonti laboratuvarlarında, özel diş protez laboratuvarlarında çalışabilmektedirler.
Mezunlar ayrıca Meslek Yüksekokulları ve Açık Öğretim Ön lisans Mezunlarının Lisans Öğrenimine Devamları Hakkında Yönetmelik hükümlerinden yararlanarak alanlarında kontenjan açıldığı takdirde dikey geçiş sınavı (DGS) ile Sağlık Kurumları İşletmeciliği Sağlık Kurumları Yöneticiliği Sağlık Yönetimi lisans programlarına kayıt hakkı kazanabilirler.
Program hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.