Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü 2018 tarihinde eğitim ve öğretim programına başlamıştır. Beslenme ve Diyetetik Bölümü yaşam boyu toplumun yeterli ve dengeli beslenmesiyle sağlığın korunması, iyileştirilmesi, yaşam kalitesinin arttırılması belirlenen niteliklere uygun, evrensel düşünce ve değerlere sahip “DİYETİSYEN” yetiştirmeyi hedeflemektedir. Geniş bir çalışma alanına sahip olup, toplumda artan sağlıklı beslenme farkındalığı nedeni ile her geçen gün talep edilen bölümler arasında yer almakta, ayrıca eğitim tarihi 1900’lü yıllara uzanan Mekteb-i Tıbbiyye-i Şahane Külliyesi çatısı altında bulunmak, öğretim kalitesine yansıyarak ön plana çıkmamızı sağlamaktır. Türk ve yabancı öğrencilerin Sağlık Bilimleri Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği’nde yer alan genel kabul kriterlerine göre programa kabul durumları gerçekleştirilmekte, hazırlık sınıfı bulunmamaktadır.
Bölümümüzde tam zamanlı üç doktor öğretim üyesi görev yapmaktadır. Gerektiğinde alanında uzman öğretim elemanları bölümümüzde ders vermek üzere görevlendirilmektedir.
Üniversitenin diğer birimlerindeki laboratuvarlar kullanılmakta olup, bölüme ait laboratuvarlar yapım aşamasındadır.
Üçüncü sınıf itibari ile toplum beslenmesi, çocuk, yetişkin, kurum ve elektif olmak üzere toplam beş farklı staj uygulaması mevcut olup, lisans eğitimlerinin sonuna kadar, stajlar kapsamında tüm mezunların etkin şartlarda klinik deneyim kazanmaları sağlanacaktır.
Mezunlar yataklı tedavi kurumlarında, çocuk ve yaşlı bakımevleri, ana-çocuk sağlığı, toplum sağlığı, özel diyet polikliniklerinde araştırıcı, eğitici, tedavi ve rehabilite edici olarak hizmet vermelerinin yanı sıra akademisyen olarak çalışabilmektedirler. Ayrıca, toplu beslenme yapılan kurumlarda, besin ve beslenmeyle ilgili özel veya kamu kuruluşlarında, yönetici, araştırıcı ve eğitici olarak da istihdam edilmektedirler. Bu program mezunları, KPSS (Kamu Personel Seçme Sınavı)’dan gereken puanı almaları durumunda bahsedilen kamu alanlarına diyetisyen olarak atanmaktadır. Aynı zamanda mezunlar alanındaki lisansüstü programlara devam edebilmekte ve akademisyen olabilmektedir.
Program hakkında detaylı bilgi için tıklayınız